Mother´s Bloom

Julens gåva
Fyra tips på julgåvor du kan ge bort i jul som tjänar både kropp, hjärta, sinne och själ.

För mig förändrades julen helt när jag förankrade mig i mitt hjärta. Jag trodde att jag visste vad julen handlade om innan, men nu inser jag att jag inte alls visste det. Nu ser jag klart vad den perfekta julen handlar om- enkelheten. Att vara tacksam för allt jag har, det lilla, att verkligen se det och omfamna det, att se vart jag kan förmedla kärlek som en gåva från mitt hjärta till någon eller något som behöver det, att vara fullt närvarande i mitt hjärta. Det är vad julen och alla andra dagar av livet handlar om. Därför har julen förändrats otroligt mycket för mig, där väldigt mycket har skalats bort och återskapats. Maten börjades att väljas från hjärtat, aktiviteter valdes från hjärtat, den långa att göra listan valdes bort, stress blev till harmoni och julklappar blev till julgåvor. Den sanna julgåvan är ditt hjärta och mötet med ett annat. Förmedla en kärleksfull handling till någon i jul, skapa dina julgåvor själv som tjänar mottagarens kropp, hjärta, sinne och själ. Här kommer några tips på vad du kan göra:

Bivaxljus. Köp bivaxplattor och vekar och skapa dina egna bivaxljus. Snurra ett fint band runt dem, gör en rosett och du har en jätte fin gåva. Bivaxljus är en klimatsmart och hållbart val av ljus och även det hälsosammaste valet av ljus som renar inomhusluften från damm och partiklar. Dessutom sprider de en underbart söt doft av honung!

Naturliga hudvårdsprodukter. Det här är en underbar och uppskattad gåva att ge bort. Gör t.ex ett läppbalsam, ansiktsolja, kroppsolja eller en ansiktsrengöring. För recept och tips till detta vill jag tipsa om denna fantastiska bok! Rena eteriska oljor, hydrolater och annat till detta hittar du här.

Naturlig rumsspray. Blanda vatten eller valfritt hydrolat med 10-20 droppar av 3-5 eteriska oljor i en fin sprayflaska i glas. Nu har du en flaska med ett innehåll av naturens underbara gåvor och dofter.

Sittunderlag av ull till vinters alla utflykter. Min mamma gjorde ett sådant till mig som jag och mina barn har använt jätte mycket på våra utflykter under åren. Rumpan blir varm och mitt hjärta blir alltid lika lyckligt när jag ser på det och tänker på henne.

Hemmagjord musli, kex, bröd, marmelad, eller sylt. När någon har ansträngt sig med att stå i köket och laga något från sitt hjärta och ger det till mig, då blir jag lycklig på rikigt! Jag minns när en vän till mig som tidigare var min granne la ett nybakad bröd utanför dörren, skrev gullig lapp och dessutom hade gjort den både gluten och vegansk. Hon visste att det var så jag ville ha det och skapade därför detta bröd som jag vill ha det, det är väl kärlek det!

Vad har du för tips på naturliga, hjärtliga julgåvor att ge bort i jul? Dela gärna i kommentarer.


DELA DETTA INLÄGG

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

flera inlägg

Julens gåva

Fyra tips på julgåvor du kan ge bort i jul som tjänar både kropp, hjärta, sinne och själ.

Tvätta hållbart

Det finns mycket vi kan göra från vårt hem för att stötta vår hälsa och moder jord, bl.a att tvätta hållbart.

Translate »